Dommedagspreppere


Mye av fremtidsfokuset vårt er rettet mot megatrender som teknologi, økonomi og globalisering. Men hva om verden ikke beveger seg i retningen de fleste tror?

Mangel på kriseforståelse har svekket fremtidsberedskapen vår, og selv i Norge – et av verdens tryggeste land – kan det oppstå bekymringsfulle situasjoner. En stor del av befolkningen har høye forventninger til myndighetenes beredskap, men er vi selv forberedte? Prepping går ut på å forberede seg på nettopp små og store krisesituasjoner som strømbrudd over flere dager, naturkatastrofer og krig.

Serien er anonymisert av hensyn til prepperne.

Ti samlinger


Det er ikke tilfeldig hva et menneske samler på. For noen er det ikke typen objekt som er viktigst, men heller verdien objektene har eller kan få. For andre er det ivaretakelse av identiteten til en opprinnelig eier av et objekt, eller minner, som står som drivkraft. Ifølge psykolog Tony Fernandes vil samlingen – uansett hva den består av – for de aller fleste være knyttet til en emosjonell verdi.

«Ti samlinger» forteller historien om ti mennesker med hver sin lidenskap for bestemte gjenstander.


Retour

Mange mennesker faller utenfor samfunnet fordi de ikke klarer å leve opp til forventninger i hverdagen. Retour har som mål å gi mennesker, og sykler, en ny sjanse. Ved å bruke arbeidskraft som ellers ville svunnet, repareres ødelagte sykler som ellers ville havnet på søppeldynga.
Fabrikk Oslo


Klesdesigneren Mari Norden har spesialisert seg på silketrykk og tekstilutforming. Ved tekstilverkstedet Fabrikk Oslo, som hun selv startet i 2016, utformer, syr og håndfarger hun kolleksjoner fra bunnen av.Juleattraksjonen i Ås


Bjørg og Tore Karlsen er over gjennomsnittet glad i å pynte til jul. I slutten av november hentes 30.000 lys og 1.300 nisser ned fra loftet for å pryde boligen deres både ute og inne. For å få alt ferdig til første søndag i advent, må Tore ta seg en uke fri hvert år som en del av forberedelsene. Hobbyen har paret hatt felles i hele 22 år. At all pynten må til for finne den rette julestemningen, er de ikke i tvil om.